Izvor:
15.03.2017 u 16:08
0

GLAVOSEČE U JURIŠU NA DEIR EZ ZOR: Linije probila deca-samoubice! (FOTO GALERIJA)

Teroristi Islamske države pokrenuli su novu seriju napada na delove Deir Ez Zora koji se nalaze pod kontrolom vladinih snaga.

Serijom od najmanje šest eksplozija koje su izazvala deca bombaši-samoubice, započeo je novi juriš Islamske države na sirijsku enklavu u Deir Ez Zoru.

Žestoke borbe između Islamske države i svih koji se nalaze unutar teritorija pod kontrolom SAA vode se na više tačaka. Najžešći sukobi su na planini Tarda i groblju u Deir Ez Zoru.

Nakon prvobitnih uspeha terorista, konsolidovana je odbrana i uz svesrdnu podršku iz vazduha napredovanje je zaustavljeno.

Prema navodima lokalnih aktivista, izvedeno je više od 20 vazdušnih udara na veliki broj ciljeva u gradu i obližnjim planinama.

Islamska država je pred sebe stavila imperativ da očisti Deir Ez Zor kao novu "prestonicu", pošto su i Mosul u Iraku i Raka u Siriji, možda ne pred padom, ali u konstantnim borbenim dejstvima već mesecima.

Terorističko glasilo Amak objavilo je foto izveštaj iz novih borbi u Deir Ez Zoru:

Pravda
Foto: Public, Pravda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter