Izvor:
15.03.2017 u 17:13
0

Provaljen tajni memornadum: SOROŠ NAPRAVIO PLAN ZA SVRGAVANJE PUTINA I PRAVLJENJE HAOSA U RUSIJI!

Nedavno objavljena dokumenta Soroševog Otvorenog društva otkrivaju da je američki milijarder pravio planove da svrgne predsednika Putina i destabilizuje Rusiju.

Fajlovi pokazuju kako je Soroš iskoristio svoje ogromno bogatstvo za stvaranje globalnog haosa i pokušao da sprovede svoj neoliberalni plan na radničkoj klasi.

Iako je Soroš uspeo da temeljno destabilizuje Evropsku uniju promovisanjem masovne imigracije i otvorenim granicama, podelio je i SAD, aktivno finansirajući “Black Lives Matters” i korumpirao veoma podmitljivu američku političku klasu, i uništio Ukrajinu ilegalnim udarom na demokratski izabranu vladu korišćenjem neonacista. Jedina zemlja koju Soroš nije mogao da slomi je Ruska Federacija.

Ruski politički pragmatizam i humanistički sistem vrednosti je ukorenjen u tracionalnoj kulturi “nacionalne države“, što najverovatnije ljuti Soroša.

Rusija je Sorošev beli kit… stvorenje koje on pokušava da uhvati i ubije već skoro jednu deceniju.

Na Soroševu žalost (i na sreću cele planete) ruska vlada je shvatila kancerogenu prirodu Soroševih nevladinih organizacija, i preduzela je određene preventivne mere… koje se iz ove perspektive, i nakon ovih procurelih poverljivih memoranduma, pokazalo kao veoma mudar potez.

Kako navodi RT, tužioci su pokrenuli istragu o aktivnostima “Instituta za otvoreno društvo” i “Fondacije za otvoreno društvo”– obe pod pokroviteljstvom dobro poznatog američkog finansijera DŽordža Soroša– u julu ove godine, nakon što su ruski senatori odobrili takozvau “patriotsku stop-listu“ 12 grupa na koje je bilo potrebno odmah obratiti pažnju zbog njihovih navodnih aktivnosti protiv Rusije.

Zakon o neželjenim stranim organizacijama je stupio na snagu početkom juna ove godine. Bilo je potrebno da Tužilaštvo i Ministarstvo spoljnih poslova sastave zvaničnu listu nepoželjnih stranih organizacija i zabrane njihove aktivnosti. Kada se grupa označi kao nepoželjna, njena sredstva u Rusiji moraju biti zamrznuta, njene kancelarije zatvorene a distribucija bilo kakvog njenog materijala mora biti zabranjena. Ipak, pitanje je da li Soroš još uvek ima neka aktivna sredstva u Rusiji – njegova fondacija, koja je nastala u Rusiji u njenim ranim godinama sredinom 1990-ih posle SSSR-a, bila je umotana u aktivne opracije 2003. godine kada je Putin učvrstio svoju kontrolu vlasti.

Ogroman dokumet, koji je objavio DC Leaks, pokazuje koliko su opasni bili Otvoreno društvo i DŽordž Soroš za dobrobit i očuvanje Ruske Federacije i ruske kulture.

U dokumentu iz novembra 2012. godine pod nazivom “FOD (Fondacija za otvoreno društvo) beleške sa sastanka strateškog planiranja o Rusiji“, navedeni su učesnici:

Leonard Benardo, Iva Dobičina, Elizabet Igen, DŽef Goldstin, Mina Jarvenpa, Ralf Jurgens, Elena Kovaljevskaja, Viki Litvinov, Tanja Margolin, Ejmi Mekdonou, Sara Rodin, Ervand Širinian, Beki Tolson.

Razgovarali su o tome kako da…

Identifikuju zajedničke prioritete za ruske aktivnosti FOD-a u narednoj godini. Kako mogu najefikasnije sarađivati, s obzirom na pogoršanje političkog okruženja njihovih partnera?

Glavno otkriće u ovim dokumentima potiče iz nade da će godine predsedavanja Medvedeva obezbediti “otvaranje“ nevladinim organizacijama, koje bi bilo potrebno za konačan krah ruskog medveda.

To je sve isparilo 2012. godine, kada se Vladimir Putin vratio u predsedničku kancelariju.

OSF, jasno izbezumljena i razočarana, je počela da polaže temelje za to kako da izazove Putinovu administraciju, u svetlu njegovog drugačijeg pristupa u odnosu sa nevladinim organizacijama kao što je Fondacija za otvoreno društvo.

Zašto fascinacija Rusijom? Zašto je za FOD važno da se fokusiraju na Rusiju? Sa Rusijom dolazi ogromno bogatstvo i ogromna geopolitička moć.

Ključne teme i pitanja otvorenog društva koje su od velike važnosti u Rusiji

– Transparentnost i odgovornost (antikorupcija)

– Prava i pravda (tj, krivično pravosuđe, policija, vladavina zakona, LGBT, prava žena)

– Migracija

– Inkluzivno obrazovanje (invaliditet, Romi)

– Sloboda medija, pristup informacijama

– Zdravlje (pristup lekovima, HIV, smanjene štete).

Dokument detaljno navodi dugu listu onoga “šta se mora uraditi“ da se destabilizuje Rusija, sa fokusom na mnoge tekuće neoliberalne teme koje Soroš koristi da inficira domaće narode i svrgne vladu…

– Politički zatvorenici (Bolotnaja, itd)

– Cenzura i kontrola medija (pritisak na nezavisne medije)

– Nadzor

– LGBT (akcije protiv propagandnih zakona, koje vode lokalni zvaničnici, ne savezna vlada)

– Ženska prava

– Prava osoba sa invaliditetom i inkluzivno obrazovanje.

Nakon dokumenta iz 2012. godine i očiglednog razočeranja članova FOD-a po pitanju ruskog otpora neoliberalnom načinu života, DC Leaks je obezbedio nastavak memoranduma pod nazivom “Strategija Rusija projekta, 2014-2017.“

Rezime dokumenta…

Rusija se danas suočava sa nazadovanjem u autoritarnu praksu. Suočeni sa ozbiljnim domaćim izazovima, režim je postao ostrvski i izolacioni, tražeći da učvrsti svoju bazu. Progresivni drakonski zakoni donešeni posle Putinovog povratka na mesto predsednika su postavili sve organizacije koje se finansiraju iz inostranstva pod pretnju izolacije i na loš glas. Uprkos ovim izazovnim uslovima, neophodno je nastaviti sa uključivanjem Rusije, kako bi sačuvali postojeći demokratski prostor, i osigurali ne odu na mračnu stranu na široj globalnoj sceni.

Destabilizacija Rusije, sada prigodno nazvana “Projekt Rusija“, identifikuje tri osnovna koncepta…

1) Ublažićemo negativni uticaj novih zakona domaćim i međunarodnim zastupanjem. Ključni saveznici u tom smislu je sve veći broj različitih ruskih građana koji s protive regresiji zemlje, zajedno sa prilično velikom zajednicom ruskih pravnih stručnjaka sa detaljnim znanjem NVO prava i jakom motivacijom da pomognu sektoru da nastavi sa svojim aktivnostima.

2) Integrisaćemo ruske glasove u globalnu razmenu ideja. S obzirom da su ruski intelektualci, stručnjaci i aktivisti sve više izolovani u zemlji i da su akademici često izolovani iz međunarodne zajednice, mi ćemo podržati mesta za umetanje raznolikog, kritičkog ruskog mišljeja u globalni diskurs. Takve prilike omogućavaju ruskim akterima da uđu u uzajamno korisne saradnje.

3) Cilj su nam prava i dostojanstvo jedne od najviše marginalizovanih ruskih grupa: LGBT osobe. Raznolika mreža partnera RP-a pruža mogućnost da se izgradi šira baza saveznika civilnog društva u vreme kada je LGBT zajednica pod značajnom pretnjom. Nadamo se da ćemo videti izbalansiranu raspravu o LGBT pravima u ruskoj javnosti, kao i snažnu podršku glavnih nezavisnih organizacija koje aktivno rade na interesima LGBT zajednice.

Socijalna mobilizacija i finansiranje alternativnih medijskih mreža, kako bi se promovisao društveni diskurs i nezadovoljstvo, su uobičajene taktike koje Soroševe NVO koriste da izgrade put ka revoluciji.

Saradnja sa ruskom dijasporom koja se protivi sadašnjoj vlasti, i mobilizacija LGBT zajednice kroz masovnu medijsku propagandu, su stalne teme u Soroševom dokumentu.

Medijski fokus na LGBT pravima uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju je bila prilika koju Soroš nije propustio.

Destabilizacija zemlje veličine Rusije ne dolazi bez značajne cene, koju je DŽordž Soroš, čini se, i više nego spreman da plati…

Webtribune.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter