Izvor:
19.03.2017 u 01:57
0

URNEBESNO: U Americi raspisan konkurs za idejno rešenje zida sa Meksikom!

Američko ministarstvo za nacionalnu bezbednost raspisalo je konkurs za idejno rešenje zida s Meksikom, navodeći kako bi bilo idealno da je visok devet metara, a deo okrenut prema SAD za "oko ugodan".

Zid koji bi trebalo da zaustavi ilegalne migrante jedno je od glavnih i vrlo kontroverznih predizbornih obećanja predsednika Donalda Trampa.

Tramp je obećao da će Meksiko vratiti SAD novac uložen u gradnju zida, što je Meksiko više puta odbacio.

Bela kuća je ranije ovoga meseca zatražila da ministarstvo za nacionalnu bezbednost obezbedi dodatne tri milijarde dolara, od čega bi se deo utrošio za zid na granici.

Prema dokumentu objavljenom na internet stranicama Agencije za carinu i zaštitu granice, zid bi trebalo da bude visok devet metara, izgrađen od betona i da izgleda "impozantno", prenosi N1.

Prihvatljiva je i visina iznad 5,5 metara, a zid mora biti takav da se ljudi po njemu ne mogu penjati ili ga izbušiti, piše u dokumentu.

tanjug.rs
Foto: pexels.com, twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter