Izvor:
20.03.2017 u 20:54
0

Velika akcija FBI: ISTRAŽUJEMO RUSE, IZBORE I TRAMPA!

Direktor FBI Džejms Komi potvrdio je da Biro istražuje "pokušaje ruskih vlasti da utiču na izbore u SAD 2016. godine, što uključuje i veze sa Trampovim timom".

Komi je pred Odborom za obaveštajnu delatnost Predstavničkog doma američkog Kongresa rekao da je "detalja istraga o tome u toku".

– Praksa nije da potvrđujemo postojanje neke istrage, ali u neobičnim okolnostima u kojima je to u javnom interesu sam dobio dozvolu Ministarstva pravda da potvrdim da FBI sprovodi ovu istragu – rekao je Komi.

Prethodno je direktor NSA Majk Rodžers rekao da je obaveštajna zajednica ranije zaključila da je Rusija pokušala da se meša u ishod izbora preko sajber-napada i da "nema promene u nivou sigurnosti u tu procenu".

Na pitanje članova Odbora da li je Rusija uspela da utiče na brojanje glasova u nizu saveznih država (Mičigen, Pensilvanija, Viskonsin, Florida, Severna Karolina, Ohajo), Rodžers je odgovorio odrično i dodao da "nema obaveštajnih podataka da je konačni broj glasova menjan".

b92.net
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter