Izvor:
20.03.2017 u 22:56
0

Rokfeler više puta boravio u Jugoslaviji: EVO KAKO JE MILIJARDER GOVORIO O TITU!

Pokojni Dejvid Rokfeler, koji je bio poslednji živi unuk najbogatijeg čoveka u istoriji sveta Džona D. Rokfelera, u svojoj prošlosti bio je povezan sa Jugoslavijom i Josipom Brozom Titom.

Naime, u intervjuu koji je davno sa njim radila novinarka Mira Adanja Polak, navodi se da je "Čejs Menhent banka" bila prva američka banka koja je posle rata počela da sarađuje s Jugoslavijom i koja je pokazala interesovanje za privredu Jugoslavije. Tim povodom je Dejvid Rokfeler nekoliko puta posetio nekadašnju SFRJ.

O susretu sa Titom na sastanku bankara sveta Rokfeler je rekao:

– Uvek sam bio impresioniran predsednikom Titom kao vođom kompleksne države u nemirnom svetu i dalekovidim međunarodnim državnikom. Moje kolege u "Čejs Menheten-banci" i ja bili smo duboko dirnuti vešću o njegovoj smrti. On je bio veliki ratni lider, koji je osnovao novu Jugoslaviju u duhu bratstva i jedinstva. Predsednik Tito dao je ogroman doprinos miru u svetu, što će trajati u budućnosti. Za svoju ulogu stvaraoca pokreta nesvrstanih, on je svuda zaslužio poštovanje ljudi, ali će se duboko osećati nedostatak njegove hrabrosti i rukovođenja, iako je predsednik Tito otišao, nezavisnost, stabilnost i prosperitet Jugoslavije služiće kao živo svedočanstvo o njemu – rekao je Rokfeler, a piše u knjizi Mire Adanje Polak.

blic.rs
Foto: youtube/printscreen, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter