Izvor:
21.03.2017 u 20:40
0

Evo zašto Rokfelere mrze i u Americi: POBIO ŽENE I DECU, IZRABLJIVAO RADNIKE, ZLOUPOTREBLJAVAO NOVAC ZA DOBROTVORNE SVHRE….

Rokefelere su toliko mrzili u ranim 1900-tim da su morali da zaposle više čuvara da ih zaštiti u svojim stanovima.

Kao što je jedan list inapisao, "Dodatni oprez je mudar. Rokefeler ima puno razloga za strah od ubice.To su prirodne posledice poslovne politike gospodina Rokefelera".

Ovo je deset razloga zašto su ih svi širom sveta toliko mrzeli.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/rokfeleri%203.jpg?m=1490107076

10. Beskrupulozno bogaćenje

Rokefeleri se nisu obogatili kao dobrice. U stvari, oni su praktički zločinci koji su svaku priliku iskoristili kako bi mogli krasti od drugih ljudi. Tako se Rokefeleri stekli Duluth, Mesabu i Northern Railroad. Kako je pisalo u novinama 1911. godine, izvorni vlasnici železnice upravo su bili završili polaganje pruge. Oni su hteli graditi terminale, ali im je nedostajalo novca. Tu na scenu stupa velečasni Gejts, čovjek koji je Rokefelerima upravljao dobrotvornim donacijama. Gejts tada objašnjava vlasnicima da je John D. Rokefeer pratio izgradnje njihove železničke pruge i da će im pozajmiti novac. Ljudi su prihvatili zajam za 420.000 dolara. Dva mjeseca kasnije, Rokefeler se pretvarao da moraju novac vratiti odmah zbog neke "finansijske sramote."

9. Radnici i plaćanje

John D. Roskefeler nije imao preterano visoko mišljenje o ljudima koji su radili za njega. Njegov bliski saradnik je 1913. javno obznanio da ne vjeruju u koncept minimalne plate, te da svaki djčak i curica, svaki muškarac i žena zarađuju tačno koliko vrede.

8. Masakr u Ludlovu

1914. godine su rudari počeli da štrajkuju. Rudnici su bili opasni, plata je bila nikakva, i što je još gore, platu su dobijali u bonovima koje su mogli potrošiti samo u Rokefelerovim prodavnicama. Kad su počeli protesti, Rokefeler mlađi poslao je naoružane muškarce da razbiju štrajk. Jedanaestoro dece, dve žene i nekoliko muškaraca je izgorelo u šatorima koje su Rokefelerovi poslušnici zapalili.

7. Žene i deca u strahu

Nakon tog masakra su sve žene i deca među Rokefelerovim radnicima živeli u potpunom strahu. Don Mek Gregor je zapisao da su deca znala bežati od njega zato što je on bio stranac. Odrasli su znali da je on njihovoj strani, ali deca nisu. Deca su čula priče o Ludlovu.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/rokfeleri.jpg?m=1490107087

6. Objave lažnih vijesti

Nakon masakra u Ludlovu, Rokefelerima su trebale sve moguće dobre vesti. Zbog toga su pokrenuli vlastiti časopis, a udružili su se s Hirstom, moćnim novinarskim izdavačem, kako bi objavljivali samo dobre stvari o njima i opasno lagali o protivnicima.

5. Držali rudare u siromaštvu

1915. godine je Džon Rokefeler mlađi odlučio posetiti jedan rudnik kako bi pokazao da je i on samo smrtnik. Poseta je bila totalna propast. Osim što se toliko umorio od pet minuta rudarenja da je morao prespavati u rudniku, ni rudarima se nije svidio pa su ga većinom ignorisali.

4. Zabranjivao sindikate

Džon D. Rokefeler trošio je basnoslovne svote novca na visoko obrazovanje kako bi primirio javno mnijenje. Kroz svoju zadužbinu finansirao je obrazovne institucije i to isključivo konzervativnog predznaka. Najveći idejni neprijatelj bile su mu ideje o sindikatima i organiziranom radu.

3. Ostavio svet na milost i nemilost Nemcima

Na vrhuncu Prvog svetskog rata, savezničke snage pokušavale su finansirati brutalni sukob. I dok su praktički svi bogataši nudili svoj novac ili se odricali plate, Rokefeler je odbijao dati pozajmnicu bilo Rusima bilo Britancima.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/rokfeler%20kuca.jpg?m=1490107109

2. Zloupotrebljavao novac za dobrotvorne svrhe

1916. godine, još uvijek tokom Prvog svetskog rata, Rokefeler je u svoju zadužbinu sklonio 100 miliona dolara. Od toga je zarađivao šest miliona dolara godišnje na koje nije plaćao nikakav porez. I dok bi zadužbine trebalo da finansiraju samo dobrotvorne svrhe, na njegov račun dolazile su mnoge optužbe da je trošio ogroman novac u svoje svrhe.

1. Bogatio se na tuđoj nevolji

Američki Kongres tražio je da Rokefeler objasni zašto je stalno podizao cenu goriva. Njemu je prekipelo i rekao je da samo ponuda i potražnja diktiraju cenu. Amerikancima je gorivo bilo neophodno potrebno i bili su spremni platiti cijenu koju je Rockefeler formirao.

Avaz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter