Izvor:
22.03.2017 u 18:16
0

Erdogan preti: HRIŠĆANI, NEĆETE VIŠE BEZBEDNO HODATI ULICAMA!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas da Evropljani širom sveta neće moći da bezbedno hodaju ulicom ako ne promene stav prema Turskoj, i pozvao Evropu da poštuje ljudska prava i demokratiju, javlja Rojters.

– Ako Evropa nastavi ovako, nijedan Evropljanin u bilo kom delu svetu ne može da bezbedno hoda ulicom. Mi, kao Turska, pozivamo Evropu da poštuje ljudska prava i demokratiju – poručio je Erdogan u izjavi lokalnim novinarima u Ankari, preneo je Rojters.

Prethodnih nedelja turski predsednik vodi žestok diplomatski rat sa EU, koji je počeo nakon što su pojedine evropske zemlje poput Nemačke, Holandije i Austrije zabranile turskim ministrima da na njihovoj teritoriji drže političke mitinge sa ciljem da ubede veliku tursku dijasporu da podrži Erdoganov referendum o proširenju predsedničkih ovlašćenja.

U jeku tenzija Erdogan je poteze Holandije i Nemačke uporedio sa nacističkim merama, i nazvao ih "banditskim državama".

Tako je Austrija na glasanje u parlamentu stavila zakon o zabrani turskim političarima (na čelu sa Erdoganom) da drže mitinge u toj zemlji. Zakon je već prozvan "Leks Erdogan".

Podsetimo, pre nekoliko dana Erdogan je pozvao Turke koji žive u Evropi da umesto po troje, imaju po petoro dece, poručivši milionskoj dijaspori da je "budućnost Evrope", prenosi AFP.

-Odavde mogu da kažem mojim građanima, kažem mojoj braći i sestrama u Evropi… Školujte decu u boljim školama, osigurajte da vam porodica živi u boljem kraju, vozite bolje automobile, živite u boljim kućama. Imajte po petoro dece, ne po troje. Vi ste budućnost Evrope. To je najbolji odgovor na nepristojnost koju pokazuju prema vama, na neprijateljstvo, na nepravde – rekao je turski predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter