Izvor:
22.03.2017 u 18:33
0

MIRA ADANJA POLAK OTKRILA: Rokfeler se interesovao za Srbiju!

Mira Adahnja Polak poznata je po ekskluzivama, a jedna od najvećih bila je kada je uradila intervju sa nedavno preminulim Dejvidom Rokfelerom.

Te 1980. bio je sastanak MMF u Beogradu i naša poznata novinarka razgovarala je sa čuvenim milijarderom.

– Sećam se da je bio neverovatno spontan, opušten i dosta zainteresovan da razgovara o zemlji u kojoj je prvi put. Mnogi su bili zapanjeni što sam mu prišla jer bio je veliko ime. Tada se samo govorilo da je Rokfeler u Beogradu. Čejsmenheten banka, na čijem čelu je tada bio, prva je američka banka koja je posle Drugog svetskog rata počela da sarađuje s Jugoslavijom i koja je pokazala interesovanje za privredu Jugoslavije. Ta saradnja i u vreme njegove posete našem gradu trajala je već više od 30 godina – priseća se novinarka u razgovoru za "Blic" i dodaje da ga je tada sve interesovalo.

– Bio je to zapravo jedan razgovor u kome je Rokfeler pokazao stvarni interes za zemlju u koju je došao. Bio je jednostavan, krajnje opušten, a pitao me je o mom poslu. Bilo mu je zanimljivo to što o njegovoj porodici dosta znam i da znam sa kim razgovaram – otkriva Adanja Polak.

Mira Adanja Polak priseća se da je pitala Rokfelera i kako da iz tog jednog života čovek izvuče najviše zadovoljstva.

– Da bi se od života najviše dobilo, čovek mora da ima zdravo verovanje u vrednosti i nagrade koje daje rad. Pošten rad je za mene sredstvo kojim zaslužujemo svoje mesto u svetu. Moj lični trud i trud moje porodice umnogome su doprineli našem smislu za samopoštovanje. Ovo kažem zato što se rad svakog od nas nagrađuje samo prema onome kako ga drugi vrednuju ili koliko naš rad ide u nečiju korist. Tada se može govoriti o bogatstvu života, i samo tako se u ovom jednom životu može ostvariti njegova suština – rekao je tada Rokfeler.

Blic

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter