Izvor:
23.03.2017 u 22:13
0

OBJAVLJEN IDENTITET TERORISTE :On je sejao smrt po Londonu (VIDEO)

Londonska policija idetifikovala je teroristu iz Londona kao Kalida Masuda (52).

Policija je izvestila da je napadač rođen u Kentu, a ranije je saopšteno da je već bio pod istragom tajne službe MI5, ali da nikada nije bio osuđen za bilo kakav vid terorizma.

Ranije je bio optuživan za napade, uključujući nanošenje teških telesnih povreda, posedovanje oružja i kršenje javnog reda i mira.

Kako je rekla Tereza Mej, on je bio poznat MI5 i bio je predmet istrage zbog ekstremizma pre nekoliko godina, ali je bio smatran "perifernom figurom".

Kako se navodi u saopštenju, Masud je bio poznat po "brojnim pseudonimima" i živeo je u Zapadnom Midlendsu, engleskom okrugu u kome se nalazi i grad Birmingem, gde je policija izvršila raciju tokom noći, preneo je AFP.

A video filmed by British lawmaker David Davies shows scenes of panic in #Westminster during yesterday's attack : https://t.co/X7xJfiFB1f pic.twitter.com/4XeWOg7J5c

— Reuters Top News (@Reuters) March 23, 2017

Kako izveštava Skotland jard, Masud je prvi put optužen 1983. godine, a poslednji put 2003. zbog posedovanja noža.

Masud je juče ubio troje i ranio još najmanje 29 ljudi u terorističkom napadu na Vestminsterskom mostu. On je kosio pešake pre nego što se zakucao u ogradu dvorišta britanskog Parlamenta, a potom ustrčao iz automobila i nasmrt izbo policajca. Policija ga je zatim upucala.

Britanski advokat snimio je scene panike u britanskom parlamentu tokom jučerašnjeg napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter