Izvor:
24.03.2017 u 01:44
0

Erdogan poručio Britaniji i SAD: UKINITE ZABRANU UNOŠENJA LAPTOPA I TABLETA U AVION!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je danas pozvao SAD i Britaniju da ukinu zabranu unošenja laptopa i tableta u avion na letovima sa većeg broja aerodroma u bliskoistočnim i severnafričkim zemljama, uključujući Istanbul.

"Nadam se da će ove države, SAD i Britanija, preispitati odluku i povući je što je pre moguće", rekao je Erdogan u intervjuu koji je prenosila nacionalna tv, javio je AFP.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa potvrdila je pre nekoliko dana da će uvesti nove zabrane o korišćenju elektornskih uređaja na letovima sa 10 aerodroma uglavnom iz zemalja sa Bliskog istoka i severne Afrike kao odgovor na nespecifičnu terorističku pretnju.

Zabrana unošenja elektronskih uređaja odnosi se na putnike koji dolaze u SAD iz Jordana, Egipta, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Maroka i Katara i to na elektronske uređaje veće od mobilnih telefona, poput tableta, prenosivih DVD plejera, laptopova i kamera.

Zabrana se odnosi na aerodrome u Amanu, Kairu, Kuvajtu, Dohi, Dubaiju, Istanbulu, Abu Dabiju, Kazablanki, Maroku, Rijadu, Džedi i Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Flickr, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter