Izvor:
24.03.2017 u 16:02
0

NOVI DETALJI O TERORISTI: Bio je porodičan čovek i profesor engleskog jezika!

Čovek za kog se smatra da je počinio teroristički napad u centru Londona u kom su, osim njega, poginule četiri, a ranjeno je osoba, identifikovan je kao 52-godišnji Halid Masud.

Ime napadača otkrio je Skotland Jard, a nekoliko sati pe toga Islamska država preko svojih medija objavila je da je reč o njihovom "vojniku" koji se odazvao na poziv u rat protiv nevernika.

Masud je rođen u engleskoj pokrajini Kent 1964., a detektivi smatraju da je njegovo zadnje prebivalište bilo u regiji West Midlands.

Navodni napadač koristio je više identiteta, a nije bio predmetom istrage u pogledu mogućeg počinjenja terorističkog napada.

U bogatom dosjeu ni jednom nije bio osuđen za delo povezano s terorizmom.

Skaj Njuz javlja da je Masud bio oženjen i otac troje dece, da je bio profesor engleskog jezika te da se bavio bodibildingom.

Ovo obaveštenje iz Skotland Jarda stigla je samo dva sata nakon što je britanska premijerka Tereza Mej ispred Donjeg doma britanskog parlamenta rekla da je rječ o britanskom državljaninu koji je bio pod istragom obaveštajne službe Mi5 zbog povezanosti s "nasilnim ekstremistima".

Kao što je poznato, Masud se terencem prvo zaleteo preko Vestminsterskog mosta i pritom pokosio nekoliko desetaka ljudi, zatim se zabio u ogradu parlamenta da bi potom s nožem u ruci krenuo prema samom parlamentu na čijem se ulazu sukobio s policijom.

Pritom je izbo 48-godišnjeg policajca Kejta Palmera, koji je ubrzo umro, a Palmerove kolege su upucale Masuda.

Teroristi su pružili prvu pomoć, ali i on je ubrzo preminuo.

jutarnji.hr
foto:facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter