Izvor:
26.03.2017 u 14:56
0

AMERIKANCI MU PRESUDILI: Ubijen istaknuti lider Al Kaide!

Istaknuti vođa Al Kaide Kari Jasin, koji se smatra odgovornim za više terorističkih napada ubijen je u napadu američkog drona u Avganistanu, javio je Pentagon.

Pentagon je naveo da je Kari Jasin ubijen u napadu američkog drona 19. marta u provinciji Paktika, na istoku Avganistana – koja graniči s Pakistanom.

Kari Jasin, poreklom Pakistanac iz jugozapadne provincije Balučistan, smatra se odgovornim za brojne napade počinjene u Pakistanu. On je optužen da je organizovao napad 20. septembra 2008. na hotel Meriot u Islamabadu u kome su ubijene desetine ljudi, među kojima i dva američka vojnika.

Njemu se pripisuje i da je odgovoran za napad 2009. na autobus koji je prevozio tim igrača kriketa iz Šri Lanke u Lahor, na istoku Pakistana u kome je ubijeno pet pakistanskih policajaca i dvoje civila a šest članova kriket tima je povređeno.

"Smrt Kari Jasina je dokaz je da teroristi koji skrnave islam i namerno napadaju nedužne ljude ne mogu izbeći pravdi", rekao je američki ministar odbrane Džim Matis u saopštenju.

Ubistvo Jasina u istočnom Avganistanu potkrepljuje pakistanske tvrdnje da su ekstremisti, njihovi neprijatelji, našli utočište u toj zemlji. Avganistan i Pakistan uzajamno se optužuju da pružaju utočište njihovim neprijateljima.

Odnosi su se pogoršali početkom ove godine posle niza napada u Pakistanu u kojima je ubijeno 125 ljudi što je navelo Islambad da zatvori granicu s Avganistanom više od mesec dana. Pakistan je danas objavio da podiže ogradu na nekim delovima granice s Avganistanom.

b92.net
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter