Izvor:
27.03.2017 u 17:44
0

TRAMP ISPOSTAVIO MERKELOVOJ FAKTURU: Duguješ nam 346 milijardi evra za NATO!

Angela Merkel će navodno ignorisati Trampov pokušaj da od Nemačke izvuče 346 milijardi evra, za koje on vjeruje da ih Nemačka duguje NATO, piše hrvatski protal Index.hr.
Američki predsednik je navodno isprintao svojevrsnu "fakturu" koju je uručio Angeli Merkel na sastanku u Beloj Kući.U fakturi je naveden iznos za koji su njegovi saradnici procenili da ga Nemačka duguje, a koji bi trebao pokriti neplaćene doprinose za obranu.
Kako piše Independent, faktura je uručena Merkelovoj za vreme privatnih razgovora s predsednikom, a celu situaciju kritiikuju službenici NATO i Nemačke.
Iako iznos koji potražuje Trump nije otkriven ni od jedne strane, nije ga teško izračunati.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/nato-vojska-01.jpg?m=1468003609
Zemlje NATO-a su 2014. godine pristale trošiti 2 posto svojeg BDP-a na troškove obrane. Tramp je navodno naložio svojim pomoćnicima da izračunaju koliko je u prethodnih 12 godina iznos koji je Njemačka trošila na obranu bio manji od predviđenih 2 posto BDP-a. Kada se to proračuna, dolazi se do cifre od 350 milijardi evra, pri čemu je 288 milijardi duga, dok ostatak otpada na kamate.
Neimenovani ministar nemačke vlade je za Tajms rekao kako je Trmpov potez skandalozan.
"Koncept prema kojemse postavljaju ovakvi zahtevi ima svrhu da zastraši drugu stranu, ali kancelarka je to smireno prihvatila i neće reagovati na takve provokacije", poručio je.Nemačka ministrika obrane, Ursula von der Lajen, odbacila je navode Donalda Trampa kako Nemačka duguje "ogromne svote novca" SAD-u i NATO-u.
"Troškovi za obranu idu i na misije UN-a, u naše europske misije i za doprinos borbi protiv terorizma ISIS-a", poručila je von der Lajen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter