Izvor:
28.03.2017 u 15:10
0

ISPOVEST ĆERKE ROKFELERA: Mračne tajne moje porodice!

Ajlin Rokfeler (65), kći najstarijeg milijardera na svetu Dejvida Rokfelera (101) koji je preminuo u ponedeljak 20. marta, sa suprugom i sinovima živi na porodičnoj farmi u Vermontu.

Povodom očeve smrti okupila je porodicu u salonu na najvišem spratu središnje zgrade Rokfeler centra u Njujorku, gde se jednom godišnje okupljaju članovi uže porodice koji upravljaju fondacijom Rokfeler, vlasnikom porodičnog nasledstva. Tom prilikom je sa njom razgovarala novinarka "Jutarnjeg lista" i ovde prenosimo delove tog teksta.

Omiljena fotografija Ajlin Rokfeler prikazuje lepu devojčicu svetlih uvojaka u naručju svog oca. Međutim, fotografija je nepotpuna, isečena iz veće slike na kojoj se uz oca nalazi i njena majka Margaret.

– Moja majka je bila poput sunca, nasmejana i vesela. No, potom bi usledili njeni mračni trenuci. Postajala bi odsutna i ljutita. Zaista sam sigurna da je majčina depresija pojačala osećaj manje vrednosti koji me progonio tokom čitavog života, jednako tako moju braću i sestre – rekla je ona.

Njen otac Dejvid, naprotiv, bio je osoba vedrog karaktera. Iako je tokom njenog detinjstva uglavnom bio odsutan, osećala je da ih veže posebna vrsta topline i prijateljstva koja se zadržala do poslednjeg dana.

– Tata me svaki put izveo na neko lepo mesto. Lepo bi se obukao i naručio birana vina. Uprkos starosti, ostao je džentlmen. Ljudi se, izgleda, ne menjaju – rekla je ona.

Ipak, Ajlin kaže da joj nije uvek bila prijatna činjenica da je član jedne od najbogatijih i najpoznatijih svetskih porodica.

– Mnogi ne znaju da je mom tati jedan od omiljenih hobija bilo skupljanje insekata. Ponekad mi se činilo da je tata bio jednako ponosan na svoju kolekciju insekata kao što je bio ponosan na svoje šestoro dece – priseća se Ajlin.

U očevoj zaluđenosti bubama Ajlin je prepoznala način na koji je održavao svoju skromnost, uprkos činjenici da je bio najuspešniji poslovni čovek svog vremena.

– Moj otac zapisao je svaki sastanak u svom životu. Mnogi su mislili da ima izvanserijsko pamćenje, a nisu znali da bi zapisao detalje o osobi s kojom se susreo, mesto sastanka, temu razgovora. Nasledila sam njegov veliki adresar s više od 150.000 kontakata – rekla je ona.

Ajlin Rokfeler je 2013. objavila autobiografiju "Biti Rokfeler".

Jutarnji list

Foto: Arhiva, Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter