Izvor:
29.03.2017 u 01:17
0

Škoti se nećkaju: POSLANICI GLASALI O NOVOM ZAHTEVU ZA REFERENDUMOM O NEZAVISNOSTI!

Škotski poslanici glasali su danas da se omogući premijerki Nikoli Stardžon da podnese zvaničan zahtev britanskoj vladi da se održi novi referendum o nezavisnosti Škotske, uoči formalnog pokretanja procesa izlaska Britanije iz EU.

Za podnošenje zahteva za održavanje novog referenduma glasalo je 69 poslanika, dok je 59 bilo protiv, preneo je AFP.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je ranije da će sutra aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma kojim se pokreće izlazak Britanije iz Evropske unije nakon 44 godine članstva i otpočinju pregovori za koje se očekuje da će trajati dve godine.

Za referendum je potrebno odobrenje britanske vlade, a Mejova je već rekla da "sada nije vreme".

Stardženova je prošle godine izjavila da je Škotska primorana da napusti EU protiv svoje volje.

Poslednja istraživanja pokazala su da podrška za nezavisnost Škotske stoji na 46 odsto, što je najveći udeo od 1999. godine, otkada se sprovodi takvo istraživanje.

Stardžon je prošle godine izjavila da je Škotska primorana da napusti EU protiv svoje volje.

Poslednja istraživanja pokazala su da podrška za nezavisnost Škotske stoji na 46 procenata, što je najveći udeo od 1999. godine, otkada se sprovodi takvo istraživanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, Twitter/AdamRamsay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter