Izvor:
29.03.2017 u 21:32
0

Užas u Nemačkoj: VASPITAČI AUTISTIČNU DECU VEZIVALI, USKRAĆIVALI IM HRANU I TERALI IH DA JEDU KOROV!

U ustanovi evangelističke crkve u mestu Hilden, kod Diseldorfa, vaspitači su surovo zlostavljali autističnu decu.

Tužilaštvo je tražilo kaznu zatvora od četiri godine zatvora i pet godina zabrane obavljanja profesije za bivšeg rukovodica grupe, koja je zlostavljala autističnu decu u ustanovi za pomoć maloletnim licima. Za njenog supruga, koji je takođe optužen, zatražena je kazna od dve godine zatvora bez mogućnosti uslovnog oslobađanja, kao i petogodišnja zabrana obavljanja profesije.

Optužena je i 43-godišnja vaspitačica, za koju je tužilaštvo zatražilo uslovnu kaznu zatvora od godinu dana i deset meseci.

Zbog dugog trajanja postupka – lica su optužena pre deset godina – tužilaštvo je u utorak zatražilo da se svakom od optuženih odbije šest meseci od kazne. Presuda treba da bude doneta četvrtog aprila.

Opruženi su navodno od 2006. do 2008. zlostavljali autističnu decu staru 9-15 godina koja su živela u stambenim jedinicama preduzeća “Edukon”. Vaspitači su optuženi da su satima držali decu vezanu i ležali na njima. Osim toga, uskraćivali su im hranu, prisiljavali ih da jedu korov i uvijali im glave u peškir tako da su upadala u paniku. O surovoj praksi svedoči video-materijal u trajanju od 200 sati čiji su delovi prikazani u sudnici.

Bivši rukovodilac stambene zajednice optužena je za zlostavljanje štićenika, prisilu i lišavanje slobode. “Edukon”, ćerka firma evangelističke Zadužbine “Grof Reke” (Graf Recke) u međuvremenu je ugašena i integrisana u fondaciju.

Izvor: Blic
Foto: Hayat, Arhiva

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter