Izvor:
24.05.2016 u 22:18
0

DOŠAO PIJAN U PARLAMENT: Smenjen ministar unutrašnjih poslova!

Predsednik Tanzanije Džon Magufuli razrešio je dužnosti ministra unutrašnjih poslova Čarlsa Kituangu pošto je ovaj došao u parlament pijan. Prema saopštenju iz predsedništva, Kituanga je otpušten pošto je u petak došao pijan u parlament gde je u pod dejstvom alkohola odgovarao na pitanja u vezi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Iako je bio blizak predsedniku, analitičari kažu da nisu očekivali takav potez predsednika koji je na izborima u novembru obećao da će sprečiti korupciju i neefikasnost vlade, prenosi Rojters.

Kituanga je prvi ministar koji je razrešen dužnosti od formiranja nove vlade, dok je Magufuli već otpustio iz službe nekoliko zvaničnika zbog ucena i rasipništva. Inače, Magufuli je po stupanju na vlast otkazao tradicionalne proslave dana nezavisnosti, koje uključuju vojnu paradu i koncerte, rekavši da bi bilo "sramno" potrošiti gomilu novca u vreme kada u zemlji traje epidemija kolere.

Beta
Foto: Twitter/Nili Majumder

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter