Izvor:
25.05.2016 u 00:17
0

NIŠTA OD ISTORIJSKIH PREGOVORA: Palestina odbila predlog Izraela

Palestinski premijer Rami Hamdalah odbacio je danas izraelski predlog o direktnim pregovorima, umesto multilateralne francuske mirovne incicijative, ocenivši da je reč o pokušaju "kupovine vremena".

"Malo je vremena. (Izraelski premijer Benjamin) Netanijahu pokušava da kupi vreme, ali ovoga puta neće pobeći međunarodnoj zajednici", rekao je Hamdalah nakon sastanka sa francuskim premijerom Manuelom Valsom, koji boravi u poseti Izraelu i na palestinskim teritorijama.

Netanijahu je odbio multilateralnu francusku mirovnu inicijativu nakon susreta sa svojim francuskim kolegom, i predložio direktne razgovore sa predsednikom Palestine Mahmudom Abasom u Parizu.

Francuski premijer Manuel Vals rekao je Netanijahu da će razgovarati sa predsednikom Fransoa Olandom o njegovom predlogu, preneo je AFP.

Francuska incijativa podrazumeva održavanje sastanaka ministara spoljnih poslova iz niza zemalja 3. juna, među kojima je i državni sekretar SAD Džon Keri, ali bez prisustva ministara Izraela i Palestine.

Međunarodna konferencija bi, potom, bila održana na jesen, kada bi prisustvovali i predstavnici Izraela i Palestine.

Cilj je da se obnove pregovori koji bi na kraju doveli do stvaranja palestinske države. Pregovori između Izraelaca i Palestinaca su u zastoju od aprila 2014. godine kada je propala inicijativa koju su predvodile SAD.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter