Izvor:
10.04.2017 u 13:20
0

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI NOVIM NAPADIMA: Pobili 44 osobe tokom napada na egipatske crkve!

Islamska država, koja je preuzela odgovornost za dva napada na koptske crkve u Egiptu, zapretila je novim napadima.

IS je saopštila da su napade u Egiptu izvela dva pripadnika te ektremističke organizacije koristeći poajseve za samoubilačke napade, preneo je Rojters.

Napade su izveli Abu al Bara al Masri u Aleksandriji i Abu Išak al Masri u Tanti, stoji u saopštenju IS.

Najmanje 44 osobe su poginule, a više od 100 je povređeno u dva napada na koptske crkve u Egiptu.

Islamska država preuzela je odgovornost za napade, preneo je AFP.

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi naredio je raspoređivanje vojnih trupa po celoj zemlji, nakon što je u dva bombaška napada u koptskim crkvama ubijeno 43 ljudi, saopštila je el Sisijeva kancelarija.

"Predsedsednik Abdel Fatah el Sisi, vrhovni komandant oružanih snaga naredio je vojnim jedinicama da se odmah rasporede i pomognu civilnoj policiji u obezbeđivanju bitnih postrojenja u svim provincijama u Republici", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

AP navodi da su ekstremisti i ranije preuzeli odgovornost za napade na egipatsku koptsku manjinu, i obećali da će i dalje izvoditi napade protiv hrišćana, koje smatraju saveznicima Zapada u ratu protiv islama.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/inusanewscom, Twitter/SkyNews, Twitter/gpn10000

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter