Izvor:
10.04.2017 u 15:20
0

Skandal u Berlinu: NEMAČKI VOJNICI SKANDIRALI „HAJL HITLER“!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ukrajina-vojska.jpg?m=1464398977

Nemačka vojna kontraobaveštajna agencija istražuje 275 osoba u aktivnoj službi vojske te zemlje za koje se sumnja da su desničarski esktremisti, uključujući i slučaj u kome je vojnih uzviknuo "Hajl Hitler", saopštilo je Ministarstvo odbrane u pismu koje je agencija Rojters imala na uvid.

Prošle godine zabeležena su 143 slučaja, a ove 53, u kojima su vonjnici koristili nacističke gestikulacije i rasističku retoriku protiv drugih vojnika u službi, prenosi Rojters.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Hitler.jpg?m=1474011359
Javno prikazivanje nacističkih simbola i pozdrava nelegalno je u Nemačkoj.

Jedan od incidenata, Slučaj 29, bavi se vojnikom koji je jasno uzvikivao "hajl Hitler" i "zig hajl, drugovi", a Ministarstvo je u pismu ukazalo da se sa takvim slučajevima ne postupa ozbiljno.

"Ovaj slučaj je prenet vojnom tužiocu, a potom prebačen i javnom tužiocu, ali nije došlo do izbacivanja iz vojske niti zabrane službe", navodi se u pismu.

Jedan od vojnika koristio je Fejsbuk stranicu povezanu sa nemačkom ultra-desničarskom strankom Nacionalna demokratska partija (NPD) da širi rasističke opaske, uključujući i smrtnu kaznu za "tipične strance", verovatno misleći na izbeglice.

Nemački Ustavni sud u januaru je saopštio da NPD podseća na političku partiju Adolfa Hitlera, ali nije doneo odluku o ukidanju, rekavši da je partija previše mala da bi ugrozila demokratiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter