Izvor:
11.04.2017 u 13:45
0

EGIPATSKE SNAGE UBILE SEDMORO OSUMNJIČENIH ZA PLANIRANJE NAPADA!

Egipatske bezbednosne snage ubile su sedam osoba, za koje se sumnja da su podržavale takozvanu Islamsku državu i da su planirale napade na dve koptske crkve u Egiptu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, oni su se krili u jednoj od planinskih oblasti provincije Asjut, kako bi pripremili eksplozivne naprave za niz terorističkih napada, koje su planirali da izvrše.

Ubijeni su nakon razmene vatre sa policijom, koja je pronašla puške, municiju i publikacije Islamske države u njihovom skrovištu, preneo je AFP.

U saopštenju se ne navodi kada je došlo do oružanog sukoba.

Najmanje 44 osobe su poginule, a više od 100 je povređeno u dva napada na koptske crkve u Egiptu.

Islamska država, koja je preuzela odgovornost za dva napada na koptske crkve, zapretila je ranije novim napadima.

Egipatski predsednik je objavio da će u zemlji biti uvedeno vanredno stanje na tri meseca posle bombaških napada na koptske crkve.

Izvor: Tanjug
Foto; Twitter/ gsddoglover2, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter