Izvor:
27.05.2016 u 03:46
0

SADA JE I DEFINITIVNO: Tramp dostigao potreban broj delegata za NOMINACIJU!

Donald Tramp je danas dostigao broj delegata potrebnih za republikansku nominaciju na predsedničkim izborima, što je vrlo neočekivani uspeh koji preokreće političku scenu i stvara uslove za ogorčenu jesenju predizbornu kampanju.

Ta dobra vest za Trampa posle ankete među saveznim neobavezanim delegatima, ublažena je stalnim problemima njegove kampanje. To su nagli odlazak Trampovog političkog direktora i nastavak otpora mnogih republikanskih lidera da podrže njegovu kandidaturu.

Tramp je dospeo do prvog mesta zahvaljujući malom broju neobavezanih delegata svoje stranke koji su rekli za AP da će ga podržati na nacionalnoj konvenciji stranke u julu.

Potrebno je 1.237 delegata za nominaciju republikanaca, a Tramp je dostigao 1.238. Sa 303 poslanika na pet državnih primarnih izbora 7. juna, Tramp će lako povećati skor.

Tramp, politički početnik koji već godinama s margine iznosi otrovne komentare o stanju u zemlji, ali nikada se nije kandidovao za vlast, borio se sa 16 drugih republikanskih kandidata tokom često mučne primarne kampanje.

Mnogi na desnici su ga sporo prihvatili, zazirući od njegovog konzervativizma. Drugima se ne dopada njegov krajnje eksplozivan karakter i nepristojnost prema ženama. Ali, milioni aktivista na terenu su ga prihvatili kao običnog populistu, dok su neki delegati koji su potvrdili da su odlučili da podrže Trampa u najboljem slučaju mlaki prema njemu.

Tramp (69), sin njujorškog magnata nekretnina, proslavio se 1980-ih i 1990-ih godina krupnim poslovima u istoj oblasti, TV-nastupima i kao autor desetak knjiga.

Beta
Foto: Facebook/DonaldTrump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter