Izvor:
28.05.2016 u 14:15
0

PUTIN U POSETI GRČKOJ: Potpisan niz sporazuma o saradnji

Rusija i Grčka usvojile su u petak zajedničku političku deklaraciju na završetku razgovora predsednika Vladimira Putina i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa.

Dve strane su takođe potpisale sporazum o osnovnim uslovima za isporuku sirove nafte i natnih proizvoda, preneo je Tass.

Sporazum o tome potpisali su predsednici Rosnjefta Igor Sečin i kompanije Helenik Petroleum Gregoris Stergiulis.

Ruska i grčka vlada, takođe su usvojile zajedničku deklaraciju o partnerstvu sa ciljem modernizacije, mapu puta rusko-grčkih odnosa u sferi poljoprivrede i turizma, navodi Tass.

Grčki premijer Aleksis Cipras ugostio je danas u vili Maksimos ruskog predsednika Vladimira Putina i kazao da jačanje odnosa sa Moskvom predstavlja strateški izbor Atine.

ANA prenosi da je Cipras naveo da taj izbor "diktiraju i istorijski bliske kulturne i političke veze, kao i mogućnosti koje se otvaraju pred dve države i mogućnosti jačanja stabilnosti u regionu".

Putin je danas stigao u dvodnevnu posetu Grčkoj, a pre susreta sa premijerom Ciprasom sastao se sa predsednikom Prokopisom Pavlopulosom.

Ruski predsednik će sutra posetiti Svetu Goru, gde će sa ruskim patrijarhom Kirilom obeležiti 1.000 godina prisustva ruskih monaha na Atosu.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter