Izvor:
17.04.2017 u 12:49
0

PRVI ERDOGANOV KORAK POSLE POBEDE: A sada da vratimo smrtnu kaznu! (video)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je, pošto je prolasio pobedu na referendumu o ustavnim promenama, da je spreman da organizuje novi referendum o ponovnom uvođenju smrtne kazne.

Odgovarajući okupljenim koji su skandirali "smrtna kazna", Erdogan je rekao da će o tome sada razgovarati s premijerom Binalijem Jildirimom.

"Ako opozicija podrži ponovno uvođenje smrtne kazne, ja ću to odobriti, a ako neće, onda ćemo da organizujemo novi referendum", dodao je predsednik Turske, koji će ustavnim izmenama dobiti proširena ovlašćenja.

Erdogan je već spominjao mogućnost vraćanja kapitalne kazne posle neuspelog puča 15. jula 2016. godine. Ta kazna je ukinuta 2004. zbog kandidature Turske za prijem u Evropsku uniju (EU). U međuvremenu, odnosi Turske i EU su se poslednjih meseci znatno pogoršali jer je Nemačka zabranila tri skupa turske zajednice radi promocije referenduma o Erdoganovim ovlašćenjima, što je potom učinila i Holandija.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter