Izvor:
17.04.2017 u 14:41
0

Trampov savetnik: SLEDE TEŠKI RAZGOVORI SA PUTINOM O EVROPI I SIRIJI

Savetnik u Beloj kući za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmaster kaže da je vreme za teške razgovore sa Rusijom

On je za ABC Njuz rekao da je neophodno da Vašington sedne za pregovarački sto sa Moskvom i da razgovara o njenoj podršci sirijskoj vlasti.

Dodao je i da tema razgovora moraju da budu i "subverzivne aktivnosti koje Rusija sprovodi u Evropi".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/putin%20tilerson.jpg?m=1492013442
Prema njegovim rečima, vlast u Siriji, koju oličava Bašar al Asad, a podržava zvanična Moskva je prouzrokovao građanski rat i kreirao krizu koja se proširila na Irak, okolne zemlje i Evropu.

"Rusija podržava taj odvratni režim, to je nešto što mora da se postavi kao pitanje. Mislim da je vreme da se uđe u teške razgovore sa Rusijom", naveo je Mekmaster.

Američka vojska je nedavno bombardovala vazdušnu bazu snaga lojalnih sirijskom predsedniku, u odgovoru na navodni napad hemijskim oružjem za koji je optužen režim, a u kom je stradalo najmanje 70 osoba u pobunjeničkom delu Sirije.

Zvanični Damask je demantovao da je odgovoran za to, dok je Rusija upozorila da je napad krstarećim raketama na Siriju mogao da izazove ekstremno ozbiljne posledice i to tokom posete državnog sekretara Reksa Tilersona.

"Pa, kada su naši odnosi na najnižem nivou, onda nemaju da odu nigde osim na gore. Mislim da je poseta Tilersona Rusiji održana u prefektno tačnom vremenu", istakao je Mekmaster.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter