Izvor:
19.04.2017 u 18:46
0

SEVERNOKOJRESKA KRIZA: Ova dva datuma će odrediti da li će biti nuklearnog rata!

Situacija na Dalekom istoku je iz dana u dan sve napetija. Pošto je Severna Koreja izvršila neuspješno lansiranje balističke rakete srednjeg dometa KN-15, koja je eksplodirala odmah nakon ispaljivanja, svi strahuju od njihovog sledećeg poteza. Naime, svi se pitaju šta će se desiti 25., na Dan armije, kada se očekuje da će režim Kim Jong-una ponovo demonstrira opasno ispaljivanje raketa prema Japanu ili Južnoj Koreji. Naime, dva ključna datuma biće 25. i 28. april.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/kineski-predsednik.jpg?m=1466164544

Posle zapaljive retorike, američki predsedndik Donald Tramp "spustio je loptu" i zamolio Kinu da utiče na Severnu Koreju i da je "obuzda". Međtuim, kako kažu diplomatski izvori, Peking pokušava da se izvuče od tog zadatka, što dodatno komplikuje situaciju! Naime, zvaničnici u Pekingu pravdaju se time da više ne kontrolišu Pjongjang, a tvrde da su poslednje raketne prijetnje “Koreanci izveli na svoju ruku”.

– Severna Koreja zadaje velike brige Kini – saopštio je zvanični Peking.

Vašington je zato krenuo u drugom pravcu i okrenuo se Japanu, koji je, zbog geografske blizine sa Severnom Korejom, sa razlogom zabrinut zbog dešavanja na korejskom polusotrvu.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/putin-01.jpg?m=1468570485

Najavljeno je da će premijer te zemlje, Shinzo Abe, u Moskvi 27. – 28. aprila, sa ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom razgovarati o tome šta Rusija može učiniti da obuzda Kim Jong-una.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter