parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZORAN DRAGIŠIĆ ZA HAPPYTV.RS: Evo da li će krenuti novi talas terorizma u Evropi!

 

Političko-vojni analitičar iz Beograda Zoran Dragišić, govorio je danas za Happytv.rs o najnovijim terorističkim napadima u Francuskoj.

Mi smo ga pozvali da nam objasni da li nas nakon novog napada u Francuskoj očekuje novi talas terorizma.

- Taj talas traje i on se neće zaustaviti. Svi ti napadi koji se dešavaju su vođeni istom idejom, slabljenjem pozicija u Iraku i Siriji, gubitkom položaja njihovih i porazom. Oni se nalaze pred vojničkim slomom. Kada budu vojnički poraženi, oni će se okrenuti vršenju terorističkih napada širom evrope i sveta. Tu ne mogu biti optimista, bojim se da će se talas terorizma nastaviti i da će napadi biti sve žešći.

Mi smo ga pitali i šta misli o hapšenju Abu Bakira, i da li Rusiju zbog toga očekuju novi napadi.

- Možemo očekivati da će Rusija biti na meti terorista zbog svoje uloge u Siriji, ali i druge države. Teroristi udaraju tamo gde ih najmanje očekujete, sa idejom da ostave što je moguće veći psihiološko - propagandni i politički efekat. Generalno, možemo očekivati da i Rusija bude na meti. Rusija je specifična, tamo postoje uslovi i za ozbiljnije nasilje nego što su teroristički napadi. U Rusiji je moguće da se možda otvore neki novi frontovi, neki novi džihad. Granica kod terorista je njihova mašta. Ja sam nažalost, siguran da će se ti napadi nastaviti, da ovaj napad u Parizu nije poslednji i da će se u Rusiji desiti neki teroristički napad, a možda i neki ustanci u ovim Kavkazkim republikama, tako da situacija sa terorizmom generalno nije dobra - rekao je Dragišić.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live