Izvor:
29.05.2016 u 17:23
0

IZDATA “CRVENA POTERNICA”: Interpol traži osumničenog za ubistvo Nemcova

Interpol je izdao "crvenu poternicu" za Ruslanom Mahudinovim, koji se sumnjiči da stoji iza ubistva ruskog opozicionara Borisa Nemcova. U poternici se zahteva hapšenje i izručenje Mahudinova Rusiji, preneo je TAS S pozivajući se na podatke sa sajta te međunarodne kriminalističke policijske organizacije.

Prema tim podacima, Mahudinov se nalazi na listi osoba za kojima se traga zbog optužbi za ubistvo i promet ilegalnog oružja. Nemcov, koji je bio i bivši zamenik premijera u vreme ruskog predsednika Borisa Jeljcina i kopredsednik stranke Republikanska partija Rusije-PARNAS, ubijen je u centru Moskve 27. februara 2015. godine.

Za njegovo ubistvo zvanično je optuženo pet osoba, među kojima je i osumnjičeni za izvršenje napada Zaur Dadajev. Mahudinov je kasnije optužen u odsustvu za organizovanje ubistva ruskog opozicironara.

Tanjug
Foto: Twitter/ZpravyExtra.cz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter