Izvor:
22.04.2017 u 13:57
0

KAD SEVERNA KOREJA SLAVI JUBILEJ: Južna iz straha svoju vojsku grupiše na granici!

Južna Koreja podigla je stepen pripravnosti na najviši nivo, uoči još jedne važne godišnjice koju će Severna Koreja obeležiti narednih dana, i to sa velikom koncentracijom vojske na obe strane granice.

Portparol južnokorejskog Ministarstva ujedinjenja izjavio je da će Severna Koreja u utorak, 25. aprila obeležiti 85. godišnjicu osnivanja Narodne armije, što uključuje i vojne vežbe, istovremeno sa održavanjem južnokorejsko-američkih vojnih vežbi koje će se održati do kraja aprila, prenosi Rojters.

"Situacija je takva da je puno ekipa za vežbe skoncentrisano u Severnoj Koreji, a puno strateških sredstava je smešteno na Korejskom poluostrvu zbog vojnih vežbi Južne Koreje i SAD. Pažljivo pratimo situaciju", rekao je on.

Severna Koreja saopštila je danas da je stanje na Korejskom poluostrvu "izuzetno opasno" zbog američkih nuklearnih ratnih manevara, koji imaju za cilj da "gazi severnokorejski suvereniteta i pravo na opstanak".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter