Izvor:
22.04.2017 u 20:53
0

Bliži se kraj Islamskoj državi: DŽIHADISTI NAPUŠTAJU SVOJU „PRESTONICU“!

Militanti terorističke organizacije DAEŠ (ISIS) preselili su svoju samoproglašenu prestonicu iz Rake u Der el Zor zbog učestalih vazdušnih udara i ofanziva sirijske vojske, javlja "Foks njuz", pozivajući se na izvor u Pentagonu.

Kako je saopštila američka vojska, Amerikanci su pomoću dronova nekoliko nedelja pratili kako Raku napuštaju stotine "birokrata DAEŠ-a". Prema njihovim podacima, teroristi su krenuli u grad Mejadin, koji se nalazi malo južnije od Dejr el Zora na Eufratu. Pretpostavlja se da će nova prestonica biti Dejr el Zor.

Navodi se da je u planu međunarodne koalicije na čelu sa SAD pokretanje aktivne ofanzive na Raku, pošto je "vlada terorista" napustila grad, prenosi Sputnjik.

Sirijski Dejr el Zor se nalazi na oko 130 kilometara od Rake. On je opkoljen od 2014. godine. U ovom trenutku, sve putevi koji vode u grad blokiraju ekstremisti.

Ruska avijacija redovno doprema humanitarnu pomoć u grad.

sputnjik.rs
Foto: twitter, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter