Izvor:
23.04.2017 u 13:33
0

ONI ODLUČUJU SUDBINU EU: U Francuskoj počeo prvi krug predsedničkih izbora! (VIDEO, FOTO)

U Francuskoj su otvorena birališta u prvom krugu predsedničkih izbora, na kojima se nadmeće 11 kandidata, ali se oni odvijaju i u senci terorističkih napada u toj zemlji, gde je na snazi vanredno stanje.

Kandidati u prvom krugu predsedničkia izbora su Fransoa Fijon (desnica), Benoa Amon (levica), Emanuel Makron (centrista), Nikola Dipon-Enjan (suverenista), Žan-Lik Melanšon (radikalna levica), Natali Arto (Radnička partija), Marin le Pen (ekstremna desnica), Fransoa Aselino (evroskeptik), Žak Šeminad, politički veteran koji ne pripada nijednoj stranci, centrista Žan Lasal i radikalni levičar Filip Putu.

Ukupno 66.646 biračkih mesta otvoreno je tačno u 8.00, a biće zatvoreno zatvoreno u 20.00, posle čega se mogu očekivati prve procene sa birališta. Zbog velikog broj neodlučnih birača, analitičari očekuju manji odziv birača.

Do sada nijedan kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj nije izabran u prvom, već u drugom krugu koji će ovog puta biti 7. maja. Izbore će obezbedjivati 50.000 policajaca i žandarma kao i 7.000 vojnika.

Izbori se prvi put održavaju u Francuskoj dok je na snazi vanredno stanje. Uvedeno je posle terorističkih napada 2015, dok je ove nedelje došlo do napada u Parizu u kojem su poginuli policajac i napadač, a ranjene tri osobe.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen, Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter