Izvor:
23.04.2017 u 16:31
0

HTELI SU DA UNIŠTE ISLAMISTE: Onda su u poslednjem trenutku primetili nešto i ODUSTALI! (VIDEO)

Na nedavno objavljeno snimku sa drona vidi se kako snage koalicije koju predvodi SAD zbog civila koje islamisti koriste kao živi štit izbegavaju sukob.

Američka Centralna komanda saopštila je da snimak koji traje dva i po minuta predstavlja sažetak nekoliko sati nadzornih snimaka napravljenih 29. marta na vrhuncu borbe iračke vojske za oslobođenje zapadnog dela Mosula od ove ekstremističke grupe.

Na njemu se navodno pokazuje kako borci Islamske države uspostavljaju borbene položaje i pucaju na iračke snage bezbednosti iz zgrade u kojoj se grupe žena i dece prate kroz zatvoreno dvorište.

"Naši irački partneri i kombinovana Zajednička radna grupa videli su da je taktika Islamske države da namerno dovode civile u opasnost", saopštio je portparol američke Centralne komande i dodao da koalicija nije reagovala vazdušnim napadom na položaje terorista jer je bilo evidentno sa snimka da su tamo bili prisutni civili.

Pentagon je objavio video-snimak sa drona koji navodno pokazuje uzdržanost koalicije u napadu na ciljeve Ispamske države dok teroristi nasilno pomeraju civile kako bi ih koristili kao živi štit.

Snimak je objavljen usred međunarodnih kritika prema koaliciji koju predvode SAD nakon niza napada koji su uzrokovali velike civilne žrtve u Siriji i Iraku, uključujući i napad od 17. marta u kojem je pogođena zgrada u zapadnom Mosulu i ubijeno do 200 civila, kako su preneli irački mediji.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter