Izvor:
24.04.2017 u 02:30
0

PARIZ U KOLAPSU: Sukobi demonstranata i policije na Trgu Bastilje!

U istočnom delu Pariza, na Trgu Bastilje, večeras je došlo do sukoba između demonstranata i policije posle informacija da se kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen kvalifikovala za drugi krug predsedničkih izbora, pri čemu je policija ispalila suzavac kako bi rasterala sve nemirnije demonstrante.

Snage za sprečavanje nereda su opkolike taj deo grada, prenosi AP, preciziracjući da je reč o okupljenim mladim ljudima, među kojima ima anarhista i "antifašista".

Demonstranti su se najpre mirno okupili, ali je među njima došlo do komešanja nakon što su objavljeni prvi nezvanični rezultati današnjeg glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora, prenose francuski mediji, uz napomenu da je reč o "antifašicstički nastrojenim aktivistima".

Došlo je do sukoba između policije i demonstranata, a na licu mesta su specijalne mobilne policijske snage koje pokušavaju da spreče šire nerede, navodi francuski "Figaro".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter