Izvor:
24.04.2017 u 02:52
0

LE PEN PROGLASILA POBEDU: Istorijski rezultat, vreme je da oslobodimo narod!

Liderka krajnje desnice Marin Le Pen proglasila je večeras pobedu u prvom krugu izbora za predsednika Francuske, pozdravivši "istorijski rezultat" uz poruku da je u pitanju opstanak Francuske i da njena stranka Nacionalni front nudi francuskom narodu "veliku alternativu".

"Ovo je istorijski rezultat, prvi korak je napravljen. Vreme je da oslobodimo francuski narod od arogantne elite", rekla je ona sa širokim osmehom na licu, obrativši se oduševljenim pristalicama u svom izbornom štabu u Enen-Bomonu, prenosi AFP.

Obećala je potom preko potrebnu debatu o globalizaciji, proglasivši je otvorenom, a na kraju njenog govora intonirana je francuska nacionalna himna.

Le Pen, koja se u današnjem prvom krugu predsedničkih izbora kvalifikovala, zajedno s nezavisnim centrističkim kandidatom Emanuelom Makronom, za drugi krug zakazan za 7. maj, pozvala je večeras sve glasače "bez obzira na to za koga su danas glasali" da joj se pridruže kako bi formirali "nacionalno jedinstvo", prenosi "Figaro".

Ocenivši da je napravljen "prvi korak" u prvom krugu, kandidatkinja krajnje desnice je istakla da je postigla "istorijski rezultat" što, kako je ocenila, podrazumeva "ogromnu odgovornost".

Predstavivši se kao "kandidatkinja naroda", ona je svog protivkandidata Makrona opisala kao naslednika sadašnjeg socijalističkog predsednika Fransoa Olanda, zagovornika "divlje globalizacije". Le Pen se, inače, zalaže za izlazak Francuske iz EU, zaštitu francuskih granica, oštre mere protiv imigracije i isterivanje islamskih ekstremista.

Tanjug
Foto: Twitter/News Agency BGNES

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter