Izvor:
24.04.2017 u 19:09
0

Američka flota sve bliže korejskom poluostrvu: KINESKI PREDSEDNIK MOLI TRAMPA ZA SUZDRŽANOST!

Kineski predsednik Ksi Đinping pozvao je u ponedeljak, u telefonskom razgovoru, američkog predsednika Donalda Trampa na uzdržanost prema Severnoj Koreji, pre nego što američki nosač aviona uplovi u vode korejskog poluostrva. Ovo je drugi telefonski razgovor Ksija i Trampa nakon njihovog susreta početkom aprila u rezidenciji američkog predsednika na Floridi.


Napetost između Severne Koreje i Sjedinjenih Država sve je veća. Japan je u nedelju objavio da će poslati dva japanska razarača da se pridruže američkoj floti na putu za Korejsko poluostrvo, a Južna Koreja takođe je objavila kako pregovara o učešću u zajedničkim vojnim vežbama s dve zemlje.

Najava novog nuklearnog eksperimenta

Pjongjang bi u utorak mogao izvesti još jedan nuklearni ili balistički eksperiment kako bi obeležio 85. godišnjicu svojih oružanih snaga. "Kina se nada da će sve strane biti uzdržane i da neće činiti ništa što bi moglo podstaći napetosti na poluostrvu", rekao je Ksi Đinping. Donald Tramp je pre nekoliko nedelja najavio da će se pozabaviti problemom severnokorejskog nuklearnog programa.
Tramp je takođe potvrdio da američki nosač aviona "Karl Vinson" plovi prema korejskom poluostrvu. Severna Koreja je upozorila da će na svaki nuklearni napad uzvratiti nuklearnim napadom, a tokom vikenda zapretila je da će potopiti američki nosač aviona. Pentagon je pozvao izolovanu komunističku naciju na izbegavanje daljnje destabilizacije situacije.

'Suzdržite se od provokativnih akcija'
"Pozivamo Severnu Koreju da se uzdrži od provokativnih akcija i retorike i napravi strateški izbor kako bi ispunila međunarodne obaveze i vratila se ozbiljnim pregovorima", izjavio je portparol Pentagona Gari Ros.
Objasnio je da severnokorejski nezakoniti program oružja predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti SAD-a.

Izvor: telegram.hr
Foto: Twitter/VakatMe, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter