Izvor:
25.04.2017 u 00:23
0

NEČUVENO: Finci prodaju JNA odeću pod oznakom – GENOCIDNE JAKNE ZA SAMO 19,99 EVRA!

Finski sajt Varusteleka, na kom se prodaje vojna oprema i garderoba, kao i ona za boravak u prirodi, objavila je bizaran oglas u kome, kako je napisano, nudi JNA genocidnu jaknu, koja najverovatnije potiče iz srpskih zaliha.

Ovako glasi opis, naizgled sasvim obične, jakne na stranici finske internet prodavnice "Varusteleka" koja se bavi prodajom polovne i nove vojne opreme i garderobe. Zalihe su rasprodate po ceni od 19,99 evra, kupci zadovoljni, Srbi i Bosanci ozlojeđeni zbog "ofanzivnog" simbola!

– Stare jugoslovenske maslinaste jakne nosili su svi učesnici balkanskog rata tokom devedesetih – navodi se u opisu. – Korišćene, ali očuvane. Bez tragova krvi i izderotina. Na nekima nedostaju dugmići.

Prodavci navode i da su jakne napravljene od čvrstih prirodnih materijala, dovoljno tople za temperature ispod nule. Kupci iz Evrope, kako navode u komentarima, oduševljeni su "genocidnom" jaknom.

– Savrešena za sve vremenske prilike, u njoj možete da se osećate ubilački – navodi se u komentaru engleskog državljanina. – Srbi mora da imaju mala ramena, meni je prilično tesna. Nisam krupan momak, normalne sam građe, ali mi je ipak mala u ramenima. Savetujem da poručite veći broj.

"Genocid nikada nije bio dostupniji kupcima, samo 19,99 evra sa besplatnom dostavom", stoji u komentarima.

"Kakva uvreda od strane finske države i korporacije. JNA je genocidna jakna? Duboko sam se uvredio kao građanin Bosne i Hercegovine". "Uklonite to genocodna iz naziva!"

"Varusteleka" je smeštena u Helsinkiju. Kompanija je osnovana 2003. godine i ubrzo postala najveća vojna prodavnica ove vrste u Evropi, koja za sebe kaže "Ne samo da imamo hiljade zanimljivih predmeta, već dosta vremena provodimo opisujući ih do detalja".

kurir.rs
Foto: varusteleka.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter