Izvor:
26.04.2017 u 00:18
0

Svi špijuni na jednom mestu: PAKLENI PLAN PRAVE NA NOVOM ZELANDU! (VIDEO)

Zvaničnici iz nekih od vodećih međunarodnih špijunskih agencija došli su u Kvinstaun na Novom Zelandu radi tajnog sastanka.

Grupa nosi naziv Pet očiju (Five Eyes) i predstavlja špijunski savez između SAD, Velike Britanije, Australije, Kanade i Novog Zelanda.Tajnom sastanku se očekuje da prisustvuje direktor FBI-Džejms Komi i CIA Majk Pompeo zajedno sa najvišim zvaničnicima Australije, Canadian, Velike Britanije i Novog Zelanda i njihovih obaveštajnih i bezbednosnih agencija.

Privatni avion koji je sleteo na Vellingtonski aerodrom izazvalo je radoznalost kada je otkrivena njegova registracija 10030, jer ona prioada CIA. Veliki broj korporativnih mlaznjaka je sleteo u Kvinstaun u petak.

Novo Zelandski Herald pje rijavio oko 15 agencija iz pet zemalja koji bi trebalo da prisustvuju konferenciji, koja se održava u Aroutaunu, Portparol novozelandskog premijera Bil Ingliš potvrdio da će veliki broj visokih zvaničnika prisustvovati konferenciji čiji je vlada domaćin.

"S obzirom na specifične zahteve bezbednosti, ne možemo da komentarišemo dalje u ovom trenutku", rekao je portparol Igliš.

Savez prestavlja alijansu u kojoj bi trebalo da se dele obaveštajni podaci između pet nacija koje govore engleski i star je 70 godina. On se trenutno sastoji od Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA), britanskog Štaba za komunikacije (GCHK), kanadske Agencije za bezbednost komunikacija (CSEC), australijske Uprava za veze (USH), a Agencije za bezbednost komunikacija Novog Zelanda (GCSB).

Oni dele obaveštajne podataka i rade zajedno na stvaranju globalnog aparata za špijuniranje. Stepen saradnje saveza je otkriven kada su procuria dokumenta koja je izneo Edvard Snouden.

Prema Otago Dejli Tajmsu, konferencija se očekuje da će trajati oko nedelju dana, ukjljučujući i igranje golfa. Tokom konferencije policija sprovodi posebnu akciju nazvanu Silver Fern.

kurir.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter