Izvor:
28.04.2017 u 15:07
0

SPEKTAKULARNA AKCIJA FSB: Mudžahedini krenuli na Kalinjingrad, Rusi ih razbucali! (VIDEO)

Agenti Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice nekadašnjeg KGB, uhapsili su 12 pripadnika terorističke grupe Islamski mudžahedinski džihadistički pokret u Kaljiningradu, ruskoj eksklavi između Poljske i Litvanije, gde se nalaze i nuklearne rakete RF.

– Operativci su tokom specijalne operacije uhapsili 12 osoba poreklom iz centralnoazijskih zemalja, koji čine ćeliju islamskog džihadističkog pokreta – navodi FSB, dodajući da je moguće da su umešani i u proces regrutacije.

Operativna istraga omogućila je agentima FSB da identifikuju vođu terorističke ćelije, koga su bezbednosne službe u Uzbekistanu stavile na listu traženih zbog zločina vezanih za ekstremizam.

– Uhapšeni daje dokaze u obliku priznanja, od kojih neki prikazuju aktivnost njegovih rođaka u međunarodnim terorističkim organizacijama. Dodatno, operativci su otkrili vezu između vođe ćelije i istrage njegove umešanosti u paravojne snage u Siriji – navodi se u saopštenju FSB.

Agencija planira da uskoro deportuje uhapšene u zemlje iz kojih su stigli, gde ih očekuje krivično gonjenje za terorističke zločine koje u počinili, piše TASS.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter