Izvor:
28.04.2017 u 15:30
0

Lavrov posle razgovora s Vučićem: RUSIJA ZABRINUTA ZBOG ODLUKE SUDA O HARADINAJU!

Oslobađanje bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj predstavlja ispolitizovanu odluku i svedoči o dvostrukim standardima Pariza, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U saopštenju se navodi da su Lavrov i Vučić juče razgovarali telefonom na inicijativu srpske strane.

"Lavrov je naglasio da Rusija deli duboku zabrinutost Srbije u vezi sa jasno ispolitizovanom odlukom francuskog suda, koji je 27. aprila objavio da pušta iz pritvora zloglasnog vođu kosovskih ekstremista Ramuša Haradinaja, čime je ignorisan zahtev Beograda upućen preko Interpola", kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva, kako se dodaje, veruje da svi kosovski političari umešani u ratne zločine moraju da dobiju zasluženu kaznu, bez obzira na pozicije na kojima se nalaze, dodaje se u saopštenju.

Dvostruki standardi Pariza pokazuju politiku popuštanja pred kosovskom agresivnom politikom realizacije projekta "Velike Albanije" koji bi mogao da uništi krhku stabilnost i predstavlja recidiv krvavog konflikta na Balkanu, navodi MSP Rusije.

U saopštenju se kaže da su Vučić i Lavrov razgovarali i o bilateralnoj saradnji i potvrdili odlučnost da jačaju strateško partnerstvo Moskve i Beograda.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter