Izvor:
30.04.2017 u 13:57
0

PRVIH 1OO DANA DONALDA TRAMPA: „Ispunjavamo jedno obećanje za drugim“!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ocenio je danas da je njegovih prvih 100 dana na mestu šefa države bilo "veoma produktivno" i poručio svojim pristalicama u Pensilvaniji da će i "velike bitke" koje ga čekaju biti izvojevane.

U govoru koji je trajao sat vremena, Tramp je napao medije i svog prethodnika Baraka Obamu, istakao podršku koju je dao američkoj industriji i vojsci, svoju poziciju u spoljnu politici, uključujući konforntaciju Severnoj Koreji, pročitao pesmu i ponovio svoj moto "Napravimo Ameriku ponovo velikom", preneo je AFP.

Izbor da održi skup u Pensilvaniji, koja ga je podržala, učinjen je namerno, kako je rekao Tramp, da bi bio što dalje od Vašingtona, u kome se sinoć održavala tradicionalna godišnja večera udruženja izveštaca iz Bele kuće.

Istakavši da je oduševljen što je daleko od "vašingtonske močvare" i "veoma dosadane večere", američki predsednik je ismevao "lažne vesti" CNN-a i "neuspešan" Njujork tajms.

"Oni su sramota", rekao je Tramp.

Tramp je u govoru naveo da je potpisao veliki broj izvršnih naredbi, rekavši da je bio veoma porudktivan, uprkos "haosu", kako je rekao, koji mu je ostavila Obamina administracija.

"Ispunjavamo jedno obećanje za drugim", rekao je Tramp i dodao da se priprema za velike bitke koje mu predstoje, a koje će dobiti.

On je istakao svoj čvrst stav prema imigraciji i radiklanim islamističkim teroristima, za koje rekao da će ih držati daleko od Amerike.

Tramp nije priznao da ima problema da pronađe novac za izgradnju zida prema meksičkoj granici i umesto toga je istakao da je zid potreban da bi se zaustavilo krijumčarenje droge i ljudi.

Govoreći o predsedniku Kine, on je priznao da je odustao od etiketiranja Kine kao manipulatora i dodao da je fliksibilnost potrebna jer je predsednik Kine Sji Ðinping dobar čovek koji pokušava da mu pomogne po pitanju Severne Koreje.

Tramp je rekao i da je njegova administracija kreirala oko 180.000 novih radnih mesta.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter