Izvor:
01.05.2017 u 14:32
0

TRAMP OTKRIVA KENEDIJEVOG UBICU?

Da li će američki predsednik Donald Tramp omogućiti javnosti da ima uvid u nekoliko hiljada tajnih vladinih dosijea koji se odnose na ubistvo predsednika Džona F. Kenedija (JFK) 1963. godine – pitanje je na koje se neće još dugo čekati odgovor.

Odgovor će da usledi već za nekoliko meseci, a možda i nekoliko nedelja, piše portal "Politiko".Prema roku koji je uspostavljen zakonom, Tramp ima još nekoliko meseci da razmisli da li će blokirati ili ne obelodanjivanje 3.600 dosijea vezanih za ubistvo Kenedija – događaja koji je kao nijedan drugi u modernoj američkoj istoriji pokrenuo lavinu teroja zavere.

Ta dokumenta se nalaze zapečaćena u Nacionalnom arhivu.Ono što se zna o "JFK dokumentima" većinom dolazi od CIA i FBI, a neki bi možda mogli da rasvetle da li su te agencije napravile propuste i da li je bilo zavere oko Kenedijevog ubistva.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/KENEDI.JPG?m=1490183834

Neimenovani zvaničnik Bele kuće je prošle nedelje rekao za "Politiko" da je Trampova administracija upoznata sa tim zakonom i da sarađuju sa Nacionalnim arhivom da bi se "omogući nesmetan proces u iščekivanju roka u oktobru".

Prema zakonu iz 1992. godine, dokumenta o Kenedijevoj smrti moraju u potpunosti postati javna 26. oktobra ove godine, tačno na 25-godišnjicu donošenja tog zakona.Tramp, međutim, može da odluči i da ne bude tako. "Politiko" navodi da o ovom pitanju odluku donosi isključivo i samo predsednik SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter