Izvor:
05.05.2017 u 19:06
0

BEČKE POLICAJCE UVREDILA TV SERIJA!

Austrijska policija javno je izrazila nezadovoljstvo zbog jedne epizode najpopularnije krimi-serije sa nemačkog govornog područja "Tatort" ("Mesto zločina") u kojoj su bečki policajci prikazani kao nasilni i korupciji skloni državni službenici.

"Ovde je austrijska policija prikazana na način koji nema veze sa stvarnošću", stoji u pismu direktoru austrijskog javnog servisa ORF Aleksanderu Vrabecu, koje je potpisao predsednik Sindikata austrijske policije (FCG) Rajnhard Cimerman, prenosi Hina.

U epizodi pod nazivom "Bespomoćni", koja je prikazana još krajem marta i čija radnja se odvija u Beču, zaplet je oko policajaca koji su upleteni u slučajeve ubistva, ucena i seksualnog nasilja.

Vrabec, čija je televizija odgovorna za spornu epizodu, objasnio je da se ne radi o kritici rada austrijske policije nego o "čistoj fikciji".

"Nikad u niti jednoj epizodi ''Mesta zločina'' koju je producirao ORF nije paušalno kritikovana nijedna oblast društva", branio se Vrabec koji je napomenuo da austrijska policija "odlično obavlja svoj posao".

Cimerman je u pismu preneo kritiku i ogorčenje svojih kolega napomenuvši da se u epizodama "Mesta zločina" koji su producirani u Nemačkoj "policija nikada ne prikazuje na ovakav klevetnički način".

Navodi se da "Mesto zločina" zajednički produciraju regionalni studiji nemačkog glavnog javnog servisa ARD i austrijski i švajcarski javni servisi ORF i SFR. Serija se prikazuje od 1970. a u proseku svake neđelje u udarnom terminu u 20 sati gleda oko deset miliona gledalaca.
TANJUG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter