Izvor:
07.05.2017 u 17:21
0

UHAPŠENE GOLE ŽENE ZBOG LE PENOVE: Markon u blagoj prednosti

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/lepen-makron.jpg?m=1492986084

Biračka mesta širom Francuske, gde se održavaju predsednicki izbori, otvorena su u 8:00 sati, a biće zatvorena u 19:00. Ukupno 46,97 miliona Francuza, koliko je upisano u biračke spiskove, opredeljuje se između centriste Emanuela Makrona ili desničarke Marin Le Pen. Francuski mediji pišu da je policija uhapsila članice pokreta “Femen“ koje su se polunage popele na vrata crkve Enen Bomon na severozapadu Francuske i raširile transparent protiv kandidatkinje Marin le Pen. Kandidati za predsednika su već izašli na birališta, a to je uradio i aktuelni predsednik Fransoa Oland. Prvi krug predsedničkih izbora održan je 23. aprila i tada je Makron osvojio 23,75 odsto, a Le Penova 21,53 odsto glasova. Prema anketama koje su sprovedene poslednjih dana Makron je u značajnom vođstvu u odnosu na Lepen.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/femen.jpg?m=1494151492

Ulazak Makrona i Le Pen u drugi krug predsedničkih izbora "menja politički pejzaž Francuske" i "priprema teren za konačni obračun" u vezi sa daljim članstvom te zemlje u Evropskoj uniji, ocenjuje AP.

Kako ukazuje ta agencija, period između dva izborna kruga obeležili su nasilni protesti i gađanje kandidata jajima, što je izazvalo široko rasprostranjenu apatiju glasača, a "ružnoća bez presedana" nastavila se čak i u petak, poslednjeg dana kampanje.

Marin Le Pen je optužila pristalice Makrona da su nasilni i da ne poštuju "sveta mesta", nakon što su je oni u petak dočekali ispred katedrale u Remsu i izvikivali parole protiv nje. Dan ranije, Le Penovu su gađali jajima u Bretanji, kada je obilazila tamošnju katedralu.

Makron, blizak poslovnim krugovima, ali nije omiljen u narodu, takođe je bio izložen zvižducima dok je tokom kampanje obilazio radničke oblasti zemlje, poslednji put u fabrici stakla u Tuluzu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter