Izvor:
10.05.2017 u 23:39
0

Lavrov u Vašingtonu: SANKCIJE NISU PROBLEM RUSIJE!

Moskva i Vašington mogu i trebalo bi da zajedno rešavaju svetske probleme, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon sastanaka sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Vašingtonu.

On je dodao da dve zemlje veruju da uspostavljanje zona deeskalacije u Siriji usmereno ka okončanju nasilja u zemlji.

"Imao sam bilateralni sastanak s Reksom Tilersonom, onda je nas dvojicu primio predsednik Tramp. Razgovarali smo, pre svega o našoj saradnji na međunarodnom nivou", rekao je Lavrov, prenosi TAS S.

On je dodao da pitanje sankcija Rusiji nije bilo tema razgovora sa Tilersonom i Trampom.

"Nismo razgovarali o sankcijama. To nije naš probleme, to su jednostrane akcije koje su preduzete protiv nas", rekao je Lavrov.

TAS S prenosi da je sastanak Lavrova i Trampa trajao oko 40 minuta i da je održan iza zatvorenih vrata.

Sastanak je usledio dan nakon što je Tramp otpustio direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je nadgledao istragu o umešanosti Rusije u predizbornu kampanju za predsedničke izbore 2016. godine, navodi AP.

Pre dolaska u Belu kuću, Lavrov je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, koji je rekao da je njihov sastanak prilika za dvojicu diplomata da nastave dijalog i razmenu stavova koju su započeli prošlog meseca u Moskvi.

Odnosi SAD i Rusije pogoršani su od američkih udara na sirijsku vazduhoplovnu bazu, a ovaj sastanak bi trebalo da bude signal da su se poboljšali odnosi za koje je nedavno Tramp rekao da su na "najnižem nivou", navodi AP.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter