Izvor:
11.05.2017 u 01:27
0

KAKAV PSIHOPATA: Ovo je tvorac smrtonosne igre Plavi kit, a sve je šokirao jezivom izjavom! (VIDEO)

Filip Budeikin, tvorac smrtonosne igre "Plavi kit" zbog koje je više tinejdžera izvršilo samoubistvo nalazi se u zatvoru, ali tvrdi da je svojim zločinima samo očistio društvo.

Budeikin je u pritvru pod optužbom da je nagovorio 16 devojčica iz Rusije da se ubiju igrajući igru "Plavi kit". Ova opasna igra iz Rusije je stigla i do Hrvatske.

Dvadesetjednogodišnji Rus priznao je sve za šta ga vlasti terete i dodao da su njegove žrtve "biološki otpad", i da su bile "srećne što umiru", a da je on zapravo "čistio društvo". Dok dane provodi u ruskom zatvoru "Kresti" u Sankt Peterburgu, tvorac bolesne igre koji je vlastima poznat i pod imenom Filip Lis (odnosno lisica) zasut je pismima maloletnih obožavateljki..

"Očigledni je da te devojčice koje su zaljubljene u njega nisu dobijale dovoljno ljubavi i pažnje od roditelja, pa je im je on pružio neku vrstu podrške preko interneta i dao im ono što žele. Tako su se i zaljubile u u njega",- kaže psiholog Veronika Matišina.

Mediji pišu da je broj žrtava povezanih sa ovom ili sličnim smrtonosnim grupama na internetu daleko veći od trenutnog, pa čak i da je reč o stotinama dece, mada nema zvanične potvrde.

Opasna igra "Plavi kit" bazira se na manipulisanju ranjivim tinejdžerima. Igra podstiče mlade da se upuste u seriju izazova tokom perioda od 50 dana. Izazovi variraju od buđenja u sred noći, pa sve do samopovređivanja, da bi poslednjeg dana bolesne igre, njihovi "gospodari" im dali instrukciju da izvrše samoubistvo.

Među izazovima je onaj u kome se od tinejdžera u igri zahteva da nožem ili žiletom urežu siluetu kita na podlakticu ili nogu, po čemu je "Plavi kit" dobio ime.

Filip i njegovi saradnici okupljali su tinejdžere na društvenim mrežama. Počinjalo se sa manje zahtevnim ili čudnim zadacima od kojih su neka deca odustala jer su im bili dosadni ili nisu želeli da učestvuju.

Oni su bili previše jaki za manipulaciju. Oni koji su ostajali u grupama dobijali su sve opasnije zadatke kao što je presecanje vena ili balansiranje na krovu zgrade, ubijanje životinja uz zahtev da se pokaže i video kao dokaz. Deci je govoreno da obrišu prepiske sa administratorima stranica, što su oni činili – objasnio je istražitelj Anton Breido.

Kurir
Foto: Facebook/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter