Izvor:
13.05.2017 u 20:45
0

DO SADA NAJTAJNIJE KINESKO ORUŽJE: Otkriven slučajno, ovo je ubica brodova! (VIDEO)

Na društvenim mrežama se pojavila slika koja navodno prikazuje najnoviji kineski vojni dron.

Neimenovana letelica, za koju neki tvrde da je nova vrsta torpednog bombardera, u stanju je da leti tik iznad površine mora i tako neprimećen vršiti “smrtonosne napade” na ratne brodove, navodi se u objavi na Veibou, kineskom Tviteru.

Slika deluje kao da je deo nekakve brošure, u kojoj se navodi kako bi ovaj dron mogao napadati velike pomorske mete i izvršavati brze napade na velikim udaljenostima sa torpedima koje bi ispuštao u vodu, prenosi Dejli Mejl.

Kineski portal za vesti Sina brzo je preuzeo priču, pq su dodali kako je ova navodna letelica u stanju nositi do jedne tone tereta, i da može napadati na visinama od samo jednoga metra iznad mora. Navodno se radi o najnovijem članu kineske serije vojnih dronova, znanih kao CH ili Rejnbou (duga).CH seriju razvija Kineska akademija za aerodinamiku.

Ova državna akademija navodno je razvila devet modela vojnih dronova od 2000. godine. Prošle je godine akademija predstavila CH-5, za kojeg se kaže da je najmoćniji kineski dron-bombarder.

Net.hr
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter