Izvor:
18.05.2017 u 19:23
0

TRAMP: HAJKA PROTIV MENE JE NAJVEĆI LOV NA VEŠTICE U AMERIČKOJ ISTORIJI!

Predsednik SAD Donald Tramp danas je na Tviteru žestoko reagovao na federalnu istragu o navodnoj koordinaciji između Rusije i njegove kampanje uoči prošlogodišnjih američkih predsedničkih izbora.

– Ovo je najveći pojedinačni lov na veštice na nekog političara u američkoj istoriji", napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine.

Imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi.

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

Izvor: Tanjug

Twitter/thehill

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter