Izvor:
18.05.2017 u 23:19
0

PRED NJOM SE MAKRON POKLONIO: Stana je nosila SRPSKI BARJAK i otkrila šta joj je rekao novi predsednik Francuske!

Francuski predsednik Emanuel Makron poklonio se i srpskoj zastavi tokom inauguracije pre nekoliko dana. Jedan od barjaka držala je Stana Bilbija sa kojom je novi francuski predsednik srdačno razgovarao nekoliko trenutaka. Stana otkriva o čemu su pričali.

Predsednik se pozdravio sa svima. Oko 200 ljudi je bilo prisutno i za svakoga je izdvojio nekoliko trenutaka, pa i za mene. Ja sam mu čestitala na izboru i rekla sam mu da se nadam da ćemo održati francusko-srpsko prijteljstvo. Bio je vrlo srdačan. Odgovorio mi je da se zalaže da se ova saradnja poboljša – kaže Stana, inače predsednica Svesrpske zajednice Francuske.

Stana je zajedno sa Petrom Petrovićem Pepijem, Suzanom Reljić i Ivanom Manojlović nosila barjake sa srpskom zastavom tokom zvaničnog dela inauguracije kada je Makron obnavljajući večnu vatru na Spomeniku neznanom junaku kod Trijumfalne kapije u Parizu pozdravio barjaktare zemalja saveznica koje su se zajedno borile u Prvom svetskom ratu.

Zanimljivo je da se jedna druga Srpkinja, najmlađa u četvoročlanoj delegaciji, pred francuskim predsednikom zapravo našla sasvim slučajno.

Ivana Manojlović je ćerka potpredsednice našeg udruženja. Bila je u poseti majci koja radi u jednom našem restoranu u Parizu i odlučili smo da je povedemo. Ona je bila oduševljena što ima takvu čast da prisustvuje inauguraciji francuskog predsednika i prenela mu je pozdrave iz Srbije – priča Stana.

Novi francuski predsednik Emanuel Makron zvanično je preuzeo dužnost 14. maja nakon što je u drugom krugu predsednčkih izbora pobedio Marin le Pen.

Blic
Foto: Youtube/Printscreen/Actu du buzz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter