Izvor:
20.05.2017 u 02:28
0

TRAMP PRODAJE SAUDIJCIMA ORUŽJE VREDNO 110 MILIJARDI DOLARA!

Američki zvaničnici tvrde da administracija predsednika SAD Donalda Trampa planira da objavi 110 milijardi dolara vrednu prodaju savremene vojne opreme i obučavanje trupa Saudijskoj Arabiji tokom ovog vikenda kada Tramp bude posetio tu zemlju, prenosi AP.

Agencija navodi da su u tom paketu tenkovi, bojni brodovi, sistemi raketne odbrane, radarska i komunikaciona kao i tehnologija sajber bezbednosti.

Navodi se da se očekuje da objava ove prodaje dogodi sutra, a zvaničnici od kojih je AP dobio ove informacije nemaju dozvolu da o toem pričaju javno i insistirali su na anonimnosti. Veći deo paketa odnosi se na ono što su SAD obećale Saudijcima pre dolaska Trampa na vlast.

AP navodi da je, odvojeno od informacije dobijene od neimenovanih zvaničnika, Trampova administracija informisala američki Kongres da će prodati 500 miliona dolara vrednu isporuku precizno vođene municije Saudijskoj Arabiji.

Stejt department je naveo da će municija poboljšati mogućnosti gađanja saudijske vojske, posebno u Jemenu gde je kritikovana zbog civilnih žrtava u borbi protiv pobunjenika koje podržava Iran.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/AP, Twitter/RedDragon1949

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter