parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PRONAĐENO TELO PROFESORA: Pokušao je da spasi učenike sa trajekta smrti, dao je svoj život da bi sačuvao decu!

 

Pronađeno je još jedno telo koje pripada osobi koja je poginula kada je potonuo trajekt “Sevol” 2014. godine u Južnoj Koreji. DNK testiranjem je potvrđeno da je u pitanju telo profesora Ko Čanga Seoka, koji je radio u srednjoj školi Danvon.

 

Profesor se pridružio svojim učenicima na izletu, samo mesec dana pošto se zaposlio u školi.

On je u trenutku nesreće kada je trajekt počeo da tone, skinuo svoj prsluk za spasavanje i dao ga svojim učenicima.

Preživeli kažu da je profesor u početku bio bezbedan na palubi trajekta, ali da je ušao unutra kako bi spasio svoje učenike.

Za sada su pronađena samo dva tela nestalih, dok se za ostalima još uvek traga, prenosi koreaboo.com.

Da podsetimo, 2014. godine je došlo do tragične nesreće kada je potonuo trajekt “Sevol” u Južnoj Koreji i tom prilikom je poginulo više od 300 osoba.

Trajekt je prevozio 476 putnika kad je 16. aprila potonuo u blizini ostrva Đingo, na jugozapadu Južne Koreje, a od 304 poginulih, 250 su bili učenici jedne srednje škole, prenela je agencija AFP.

Ta tragedija je šokirala i razbesnela čitavu Južnu Koreju, pošto je postalo jasno da je do toga došlo isključivo zbog ljudskog faktora, odnosno zbog ilegalnog redizajna broda, pretrpanog tovarnog prostora, neiskusne posade i neodgovarajućih odnosa između operatera trajekta i državnih regulatornih organa.

 

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/wordboosternews

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost